Känner mig rikare än någonsin

Nu har jag gått och samlat på mig en hel del veckopengar och kommit upp i över 2000 sc, det var ett tag sedan jag var så rik haha. Snart blir jag ju också ytterligare 200 sc rikare när jag har varit förbi ica. ;) Dock vet jag inte hur länge jag kommer lyckas hålla mig uppe i den summan eftersom jag skulle tro att vi får nya hästar imorgon, annars försår jag mig inte på varför de tog bort hästmarknaden förra veckan. Dock så var det ju endast 3 veckor sedan tinkerhästarna kom, och det brukar vara 4 veckor mellan att hästar kommer. Men om inte det skulle komma nya hästar imorgon så skulle jag tro att det kanske kommer nästa vecka i samband med att Tobbe anländer. Jag skulle iallafall villjat att ytterligare några tinkerhästar dyker upp!

Jag är befriad

Idag stängde jag min sista spricka, ÄNTLIGEN säger jag bara, gud så skönt att slippa alla sprickor. Det var ju ca 10 månader sedan uppdragen med sprickorna släpptes så det dröjde ju verkligen inte så länge för mig att stänga alla sprickor, *host host*.  Men nu är jag helt klar med alla huvuduppdrag som går att göra just nu, så då om det kommer nya huvuduppdrag behöver jag inte oroa mig över att jag inte kommer kunna göra de p.g.a att jag inte har stängt alla sprickor.
 

Visste ni att...

...jag skriver ner inläggsidéer på mina anteckningar i mobilen? Det är för att jag ofta får typ 4 idéer om saker som man kan blogga om samtidigt, och jag har ett väldigt dåligt korttidsminne så jag glömmer ganska lätt bort vad jag skulle skriva om. Hästnamn som jag gillar kan jag ibland också skriva på mina anteckningar. Väldigt bra tips till er som också glömmer bort saker lätt! 
 
Random pic

Observera att detta inlägget inte är tidsinställt

Hej hej på er, jag tänkte bara skriva ett inlägg lite snabbt såhär mitt i natten. Eftersom jag kom hem tidigare än vad jag hade trott, så ni som har sett mig inloggad ska bara veta att det inte är någon annan som har varit inne på mitt konto. Om ni nu skulle tro det, hehe. Ville bara säga det, btw så kommer jag vara rätt så upptagen imorgon så jag hinner förmodligen inte blogga, men det kommer i vilket fall som helst dyka upp ett tidsinställt inlägg imorgon! :)
 

Nya VS gamla

 
Bilden till vänster visar årets midsommar kransar och den till höger förra årets.
 
Årets midsommar kransar ser inte likadana ut som förra årets vilket jag gillar, för då har man inte dubletter av dem. Dock så föredrar jag förra årets eftersom de passar bäst till outfiten jag har på mig på bilden, hehe. Förra årets kransar är ju också färggrannare medans årets är mera stilrena. Men jag tycker om båda likamycket, det beror helt på vilket som passar bäst till outfiten!
 
Vilka av kransarna gillar du mest, och varför? 

Glad Midsommar!

Mulle tröja

För några veckor sedan i nummer 13 av Min Häst så följde det med en kod med 200 sc och 15 dagars sr, och hör och häpna, nu har det kommit ett till nummer av Min Häst med sc samt en gullig Mulle tröja! Riktigt najs, dock så förstår jag mig inte på att dem ska dela ut nästan likadana erbjudanden med bara ett nummer emellan, men man ska inte klaga! Nu är det bara att vänta på den 24 juni och sedan är det bara att bege sig till ica och införskaffa sig senaste nummret. Skulle inte förvåna mig om det kommer ännu fler sånna här erbjudanden, man kanske får ta och prenumerera på Min häst snart i så fall, haha.

Hejdå datorn (ett tag iaf)

Jag tror nog att jag har fått någon superkick på att blogga, har bloggat ganska regelbundet i några få dagar nu. Men blogglusten har verkligen varit på topp nu de senaste dagarna! Det märks på statistiken också, många fler har tittat in här vilket är väldigt kul, fortsätt gärna med det! :D Iallafall så jag tänkte säga att nu i helgen så kommer jag vara borta och fira midsommar, så jag kommer inte ha tillgång till min dator och då heller inte sso eller bloggen. Men, eftersom jag har varit så snäll mot er så har jag fixat tidsinställda! Jag kommer åka imorgon på förmiddagen och kommer logga in då för att ta hand om hästarna men inte hinna blogga, och sedan kommer jag hem på söndag. Så det kommer minst ett tidsinställt per dag under dessa tre dagar, så bloggen kommer inte vara helt övergiven medans jag är borta!
 

Hästnamn

En sak som jag jätte gärna skulle vilja att sso uppdaterar är hästnamnen som går att välja. Man tröttnar så fort på namnen när de har funnits ett tag (iaf jag), och man har även redan använt de flesta som man gillar. Så jag tänkte ta och rabbla upp några ord som jag skulle vilja kunna döpa en häst till, vissa kanske är lite konstiga, men när man parar ihop de med ett annat ord så blir det ett toppen namn! Kommer nog också ta och skicka in några av orden till supporten också. ^^
 

Dagens projekt

Den här dagen har varit en sån där tråkig "dator dag", jag har bara suttit inomhus framför min datorskärm och gjort saker heeela dagen. Men för att fördriva tiden så öppnade jag upp mit photoshop och började redigera en bild på Nova. Och resultatet vart såhär, inte precis min bästa skapelse, men helt okej endå! ^^ 
 
FÖRE:
EFTER:
 
Det som jag har gjort med bilden är:
• Flyttat ena bakbenet och ena frambenet - för att det ska se ut som att hästen går i piaff
• Målat pärlor på tränset - bara som en fin detalj
• Ljusat upp benlindorna - för att de såg gråa ut
• Gjort nya tyglar - för att de förra var för långa
• Tagit bort star rider stjärnan - för att det ska se bättre ut
• Ljusat upp delar av utrustningen - så att det ska se ut som att det glänser
• Fyllt i mysklerna - så att de ska synas tydligare
• Ljusat upp delar av mälsen - så att det ska se ut som att pälsen glänser
• Flyttat bakdelen närmare framdelen - för att piaffen skulle se bättre ut

Ut på upptäcktsfärd

Det verkar som att Ferdinans hästmarknad har tagit sitt pick och pak och pallrat sig iväg någon annan stans, eller snarare gått upp i rök.
För jag har varit runt i alla stall och byar/städer på Jorvik men jag kan inte hitta marknaden någonstans. Vi har heller inte fått något nytt uppdrag med marknaden, så jag skulle tro att de har råkat radera den. Kanske att det till och med bara har blivit något fel för mig i uppdateringen också. För att i vanliga fall när något försvinner eller något är konstigt så spammas det i global vilket jag inte har märkt idag, men jag har mejlat sso gänget så vi får hoppas att det fixas, för jag vill gärna ha tillbaka den!
 

Ny design

Sådär, då var den nya designen på plats! Om man bortser från mina fula små händer och mitt ansikte i headern så är jag själv riktigt nöjd! Och ja, ni ser inte fel, designen är rosa, haha. Jag hade först bestämt mig för att ha en svart och grå bakgrund, och jag hade gjort samma header som jag har nu fast med mörkblå text, men jag tyckte inte alls att mörkblått och svart passade ihop, för designen blev så himla färglös då. Och eftersom jag inte tyckte att någon annan färg än rosa passade in så bra med det svarta så blev det tillslut endå rosa. 
Men vad tycker ni om den nya designen, jag tar gärna emot negativ kritik så jag vet vad jag kan förbättra! :)
 

Nu under sommaren så ska jag inte byta design något mer, eftersom jag har bloggen för att blogga och inte koda design hela tiden.
Dock så kan det ju hända att en ny häst flyttar in och att jag gör om headern då så att den hästen också får vara med.
 

Snart är han här!

För ett tag sedan så skrev expressen en artikel om att hästartisten Tobbe Larsson skulle ta "steget in i cybervärlden" och alltså bli en avatar, i starstable! Sedan dess så har det varit stora spekulationer på bloggar och i spelet om Tobbe, två stora frågor var: Kommer man kunna trickträna sina hästar? När kommer vi att få se Tobbe i spelet? Och nu idag så skrevs det en kort intervju om Tobbes tankar kring att bli en avatar i starstable m.m på hästsajten/tidningen Hippson. 
 
Tobbe berättar i intervjun att han kommer vara som en mentor som kan ge tips om goda råd i spelet. Och med det menar han nog att han kommer ge råd på hur man ska dressera sin häst, eftersom experssen hade tagit upp det med dressering i sin artikel + att det är ju det som Tobbe sysslar med i verkligheten! Han gav oss också ett datum på när vi kommer att få se honom i spelet, och om ca 2 veckor, den 3:e juli så ska han dyka upp! Dock när jag tittar på min kalender så är den 3:e en Torsdag så jag vet inte riktigt om han har sagt fel eller om det bara har blivit fel i artikeln men hursomhelst så verkar det inte vara så himla långt kvar! Och utifrån bilderna på starstable Tobbe som vi har fått se så är jag riktigt inponerad över hur bra de har lyckats med honom, super lika!

Det ska bli väldigt kul att se honom i spelet, håller ni inte med? :D
 
Ni finner hela intervjun med Tobbe HÄR.
 

200 star coins till alla spelare

Från starstables facebook:
 
" 200 Star Coins till Alla!
De senaste dagarna har vi arbetat mycket bakom kulisserna med tekniska saker som förbereder den nya hemsidan inför massor av häftiga saker som vi har planerat för framtiden. Tyvärr gick inte allt så smidigt som vi hoppades och några av våra spelare kunde inte logga in i spelet på grund av att hemsidan låg nere.Vi vill inte att någon ska förlora speltid och vi ber om ursäkt till alla som drabbades.
 
För att kompensera för tiden då sidan låg nere så har vi precis delat ut 200 Star Coins till alla spelare!
 
I morgon kommer en superrolig ny uppdatering med midsommartema som vi hoppas ni kommer njuta av! Ha en bra dag,
Star Stable-gänget "   
 
Gud så najs! Tycker att det är väldigt schysst av sso gänget att dela ut SC till oss spelare p.g.a hemsidan som krånglade så mycket. Tycker att de personer som klagar och vill ha pengar för att man inte kan komma in på spelet sånna här tillfällen kan ta och lägga av med det, så omoget. Man ska tänka på att det är inte precis ett gäng på 100 pers som jobbar med det här, och i alla spel så uppstår det alltid någon gång något problem och sso gör faktiskt så gott de kan. Så vi ska vara väldigt tacksamma för pengarna vi fått! :)
 

Ny hemsida!

Har ni märkt att starstables nya hemsida äntligen har kommit? Den var ju nere förra måndagen för att uppdateras, och de flesta vart väldigt besvikna på att inget hade hänt när hemsidan öppnades igen eftersom alla hade trott att hemsidan skulle bli uppdaterad redan då, vilket den inte blev. Förmodligen så var det bara en del annan kodning som inte syntes som blev uppdaterad inför den nya layouten. Och nu under dagen så har det varit lite växling mellan den nya sidan och den gamla. Först så ändrades den till den nya, sedan kom den gamla tillbaka och nu den nya igen, märkte också att det inte går att logga in så allting är nog inte helt klart ännu.
 
Märkte också att om man loggar in på sitt konto så finns det en flik som heter "Byta server" och supporten har ju faktiskts pratat om en sådan funktion tidigare. Dock så verkar det inte som att det ännu går att utföra detta, men jag skulle tro att det inte är så långt kvar tills det är möjligt! c:

Så gå in på hemsidan och ta en titt på den nya designen, allihopa! :D (Klicka HÄR eller på bilden under)
 
Btw, skulle kunna dö för att få den där grafiken in till sso, den är bara helt... underbart vacker. *-*

Sommarlovs mål

Tänkte ta och skriva lite mål som jag ska försöka nå på sommarlovet! Det är lite samma sak som nyårslöften om man säger så. 
 
Mål i spelet:
• Hitta alla stjärnor 
• Inte sälja någon häst
• Bli beundrad med allt som går för tillfället
• Inte köpa några SC
• Ta hand om hästarna bättre
 
Mål med bloggen:
• Nå 1000 skrivna inlägg
• Inte ändra design något mer efter den nya som kommer snart
• Mer varierade inlägg
• Bättre uppdatering

Hur blev det nu då Cecilia?

Ja, nu har jag varit hemma i en vecka och hunnit kolla lite mer på tinkerhästarna genom min egna skärm, och jag tycker att alla är sjukt fina! Dock så har jag ännu inte köpt någon vilket beror på flera anledningar. Alla de hästarna som jag har ljust nu har liksom varit ett "måste ha" direkt från första ögonkastet och jag har liksom inte kunnat vänta med att köpa dem. Men när jag såg tinkerhästarna så var det inte samma gnista som fanns där, även fast jag tycker att de var väldigt fina. Sedan har jag alltid varit mer åt varmblod och fullblods hållet, jag gillar alltså lättare typer av hästar mer. Men jag har endå varit väldigt nära att köpa en tinker, först så var jag inne på isabellen, men nu har jag börjat gilla fux skäcken mycket mer så jag hade under ett kort tag beslutsångest över vilken som ska bli min. Men nu har jag bestämt mig för att vänta på fler tinkerhästar, förhoppningsvis att en vacker brunskäck eller isabellskäck kommer! :D
 

Ny design på G

Nu har även jag fått sommarlov som alla andra, jäklar vad tiden har rusat förbi de senaste 2 åren. Nu till höst när jag börjar i 7:an så kommer jag att börja på en ny skola vilket jag längtar så sjukt mycket till, ska bli så roligt! Men först väntas ju 2 slappa och tråkiga månader av sommarlov, *sadface*. Jag är ju den enda i hela världen som inte gillar sommarloven, de är så himla tråkiga, de enda bra är väl att man kan vara upp sent och inte behöva kliva upp tidigt, hehe. Jag är ju inte precis en morgonperson om man säger så. 
 
Ska också passa på att säga att jag håller på med en ny design, som jag egentligen skulle börja med innan jag åkte till grekland men jag hann inte med så den har jag börjat med nu. Kan tyvärr inte visa någon sneak peak eftersom jag inte kommit så långt ännu, men ni kan få hjälpa mig med en sak under tiden ni väntar. Kommentera vilken färg ni tycker att designen ska få! Jag tycker själv rosa men eftersom nästan alla mina designer har varit det så känns det så uttjatat, men vad tycker ni? Kommentera där uppe! ^^
 

Bath time!

Nya favoritstället är helt klart stranden som ligger precis utanför Fort Pinta som nu också har blivit ett supermysigt badställe fullt med solstolar, trampoliner, ett café samt klädbutik och massa andra roligheter. Vart faktiskt väldigt possitivt överraskad av dagens uppdatering, hade verkligen inte förväntat det här. Men att kunna simma med hästen har ju varit en väldigt efterfrågad sak så nu går det äntligen, det märks att sso gänget har blivit bättre på att lyssna på spelares åsikter! Trampolinerna var också väldigt rolig måste jag säga, och plask effekten som uppstår när man hoppar ner i vattnet, älskar sånna detaljer! Hoppas att det kommer fler sånna här "badställen" framöver i sommer, det skulle jag nog tro. Caféet som öppnade idag var också väldigt trevligt, med massa nya saker att beställa! Detta caféet har även en strandbar och parasoller på borden vilket inte de andra caféerna runt om på jorvik inte har. 
 
Det enda negativa med uppdateringen som jag kan komma på nu skulle nog vara att det är någon bugg som gör att man inte kan kliva av hästen. Har inte riktigt listat ut vad det är som orsakar det, men jag skulle tro att det har något med när man badar att göra. Somtur så räcker det med att ringa hem för att kunna sitta av igen och nu så bor jag i Fort Pinta men för de som bor längre ifrån stranden så kan det ju vara väldigt störande, men vi får hoppas att det fixas till nästa onsdag!
 
Tror faktiskt att jag vågar säga att detta är bästa uppdateringen på ett tag, precis vad jag hade väntat på, kommer nog tillbringa mycket tid av mina dagar här! ^^  Ps, akta dig för hajen för du vill nog inte bli uppäten av den! ;)
 

Borta bra men hemma bäst

Halloj där! Tänkte bara säga att jag har kommit hem från Grekland nu, så jag kommer uppdatera lite mer eftersom det går dubbelt så fort att skriva på datorn! Glömde förresten också att säga att jag inte skulle blogga något när jag var borta, men jag var så rastlös så det vart lite bloggning endå, hehe. c:
 
När jag ändå skriver här så kan jag ju också säga att i fortsättningen så kommer jag vara mycket noggrannare med inläggen som publiceras. Vad jag menar med det är att det inte kommer komma några "mini" inlägg som handlar om att jag stör mig på något som t.ex. detta, och att inläggen kommer vara längre. MEN, komihåg att jag fortfarande bloggar på egna villkor, så ibland kan det komma fyra inlägg om dagen och ibland bara ett i månaden, det beror helt på min blogglust. Detta är för att jag inte ska känna press på att blogga när jag hellre vill göra annat, men för att jag fortfarande ska kunna ha något ställe att skriva på ibland!
 
 

Tinkerhästarna

Okej, bara för att jag har en sån stor blogglust just nu, och inte har något annat för mig så kommer ett inlägg nu ändå. 
 
Iaf så hade jag tänkt att skriva min åsikt till tinkerhästarna som anlände till jorvik denna vecka, kommer även ge ett betyg mellan 1-10 på varje häst. 
 
Storleken - Tinkerhästarna har faktiskt fått en egen storlek och är alltså inte lika stora som friesers, men inte lika små som starthästarna! En väldigt bra storlek tycker jag! ^^
 
Manen, svansen & hovskägget - Jag tycker att även om manen var väldigt tjock och satt på båda sidorna av halsen så gillar jag den väldigt mycket, det är ju så tinkerhästarnas manar ser ut irl! Det går ju även att byta man om man vill, vilket är bra så man kan göra sin häst lite unik. Svansen är också väldigt fin, och för att inte nämna hur vackert hovskägget är!
 
Färgerna - Tycker att det var superfina färger. Dock så var inte teckningen inte det bästa på fuxen, och isabellen var inte en skäck (vilket jag hade önskat att alla tinkrar var). På bilden som vi fick se idag på nyhetssidan så tyckte jag själv att den svarta var finast och isabellen var minst fin, men konstigt nog så tyckte jag tvärtom på bilderna och videorna från spelet. Om jag skulle ge betyg på alla hästarna så skulle det nog se ut såhär: 
 
Svarta skäcken - 10/10, helt felfri! Trodde att jag skulle gilla denna mycket mer än vad jag faktiskt gjorde, men det känns inte som min typ av häst på någotvis, men vacker som attan är den!
 
Fux skäcken - 8/10, denna har verkligen en superfin fux färg och är väldigt söt i ansiktet, men jag tycker att mulen är alldeles för färglös, (tycker inte alls om vita mular) och teckningen vid frambenen samt bakbenen är som sagt inte heller den finaste.
 
Isabellen - 10/10, efter att ha sett denna i spelet så är jag helt inlove med den, även fast det inte ser ut som en tinker p.g.a färgen så är den ändå supersöt. Liknar araben som är isabell/palomino dock så är denna lite mörkare vilket jag diggar!
 
Övrigt - Eftersom hovskägget är såpass stort så går det inte att använda benlindor på tinkerhästarna. Tycker att det är bra att man inte kan det, för det skulle nog se väldigt konstigt ut. cx
 
Sammanfattning - Tycker att sso har lyckats väldigt bra med tinkerhästarnas karaktärsdrag (förutom isabellen, men den var så himla fin så det gör inget)! :3
 
Bilder lånade ifrån Amanda Lightfield som bloggar på http://baraamandas.se!
 

Nya områden påväg!

Titta titta vad jag hittade när jag kollade runt på sso's Facebook: Jag tror nog mest på att de håller på att jobbar med Fornkungens Borg, eftersom för det första så har inte hela gåd ännu öppnats, och därför så borde det först göras klart innan de börjar på ytterligare ett område. Och för det andra så expanderades det området på kartan för några veckor sedan, (ett tecken på att saker håller på att hända där). Men södra delen av Skördebygden skulle nog också vara troligt. Om man ska hoppas överdrivet mycket så kan ju även Jorvik city vara ett ställe som de jobbar på, men det tar nog ytterligare 1-3 år innan vi får komma dit, hehe.